Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ευαγγελισμός: Η έλλειψη 176 γιατρών δημιουργεί σοβαρές «αρρυθμίες»


Την ακατάσχετη «αιμορραγία» του ΕΣΥ σε ιατρικό, και όχι μόνο, προσωπικό αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η απογραφή των εργαζομένων της Ενωσης



Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».



Οι…



κενές θέσεις των ειδικευμένων και των ανειδίκευτων γιατρών σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου όπως τις κατέγραψε η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ με επικεφαλής τον καρδιολόγο κ. Ηλία Σιώρα, ανέρχονται στις 176, ενώ περίπου 700 είναι οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.



Ο κ. Σιώρας επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας βρίσκεται στο όριο, με το προσωπικό να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο δουλειάς». Ειδικά, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς αναφέρει ότι οι ελλείψεις προκαλούν «αρρυθμίες» στη λειτουργία των κλινικών, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στους ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι «καίγονται» απο το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out). «Ενας στους δυο γιατρούς, ιδίως στους ειδικευόμενους, εμφανίζει συμπτώματα επαγγελματικής εξάντλησης» λεει ο κ. Σιώρας.



Οι ελλείψεις



Οπως προέκυψε απο την καταγραφή, 100 θέσεις ειδικευμένων και 70 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές, με κάποιες κλινικές μάλιστα να βρίσκονται όχι μόνο στο όριο λειτουργίας τους αλλά να μην έχουν… προοπτική, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον απο κανέναν γιατρό να κάνει ειδικότητα.



Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο που διενεργούνται δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις την ημέρα υπάρχουν 5 κενές θέσεις ειδικευόμενων αναισθησιολόγων και μηδενικός αριθμός αιτήσεως απο υποψήφιους για ειδικότητα. Αναλόγως, στη θωρακοχειρουργική, όπου επίσης δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ειδικότητα ενώ την ίδια στιγμή είναι 9 οι κενές θέσεις ειδικευόμενων. Στη…μαύρη λίστα των νέων γιατρών βρίσκονται και άλλες ειδικότητες όπως η ουρολογία, η κυτταρολογία, η πυρηνική ιατρικη.



Ο κατάλογος με τις ελλείψεις ανά ειδικότητα έχει ως εξής:



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1ETfets

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου