Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ… ΙΣΟ - ΑΔΥΝΑΜΑ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Του Κάπα Σαρδάμ

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε την καλοσύνη να μη μας δεχθεί καθήμενος στο γραφείο του επί της πλατείας Συντάγματος, αλλά όρθιος ατενίζοντας...

συγκινημένος την άλλοτε πλατεία των Αγανακτισμένων. Καταδεχόμενος να μας παραχωρήσει κατ’ αποκλειστικότητα την παρακάτω συνέντευξη με θέμα το φλέγον ζήτημα των ισοδύναμων, αποκάλυψε πως συνιστά μια σπάνια ελληνική εφεύρεση για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους:

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Κύριε υπουργέ, πώς θα αποφύγετε τελικά την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το είπαμε: Με ισοδύναμα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Ωραία, αλλά πώς θα αποφύγετε την αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος των αγροτών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με ισοδύναμα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Και τη μείωση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με ισοδύναμα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Όσον αφορά την αποφυγή μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάλι τα ίδια; Με ισοδύναμα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Τέλεια! Τον ΕΝΦΙΑ, που φέρνει 2,6 στα ταμεία του κράτους, με τι θα τον αντικαταστήσετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τι άλλο; Με ισοδύναμα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Συγγνώμη, αλλά τι έννοια δίνει η κυβέρνηση στη λέξη «ισοδύναμα»; Ανέτρεξα στο Λεξικό Μπαμπινιώτη, όπου αναφέρεται ότι «ισοδύναμος είναι αυτός που έχει προτάσεις με το ίδιο νόημα, αλλά διαφορετική διατύπωση – Ο ισάξιος».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ισοδύναμο –κατά την άποψή μας– σημαίνει να μεταθέτεις έναν φόρο σε άλλη πληθυσμιακή ομάδα που μας έχει και αυτή ψηφίσει, άρα έχει εγκρίνει το αριστερό μας μυρωδάτο, αειθαλές και αναγκαίο κακό μνημόνιο!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Είσθε σαφής!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είδατε; Τι ρωτάτε λοιπόν και ξαναρωτάτε σπαταλώντας ισοδύναμες ερωτήσεις ;

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κι άλλο;

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Λίγο ακόμη…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα το πράξω επειδή διαπιστώνω ότι σας λείπει η αριστερή πονηρία… η αριστερή μεθόδευση, όπως τη λέμε εμείς στο λεξικό μας…

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Ευτυχώς… που μου λείπει…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι είπατε;

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Είπα… δυστυχώς…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κάνετε την αυτοκριτική σας… Λοιπόν: Αντί να καταλογίσουμε τον συμφωνημένο από το μνημόνιό μας φόρο σε ένα καταναλωτικό είδος, αγαθό ή υπηρεσία, διαβεβαιώνουμε τον λαό ότι αναζητούμε συνεχώς και αδιαλείπτως, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, άλλη κατηγορία ώστε να επιβαρυνθούν με το ίδιο ποσό άλλοι και όχι αυτοί που συμφωνήσαμε! Πρόκειται γι’ αυτό που λέμε στη ριζοσπαστική αριστερή γλώσσα «εναλλακτική πολιτική!».

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Δηλαδή;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι δηλαδή; Να το πω με απλά λόγια: Λέμε πως δεν θα πατήσουμε τον κάλο του διπλανού, αλλά του παραδίπλα!

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Έχουν ξεσηκωθεί οι γονείς καταγγέλλοντας ότι προτιμήσατε να ρίξετε φόρο 23% στα ιδιωτικά σχολεία, για να μην επιβαρύνετε το μοσχαρίσιο κρέας, διότι αντέδρασαν η κ. Μέρκελ, ο κ. Ολάντ και ο κ. Ντάισελμπλουμ από τις χώρες των οποίων η Ελλάδα κάνει εισαγωγές. Γεγονός που θα είχε συνέπεια τη πτώση των εισαγόμενων κρεάτων, άρα και τα κέρδη των εκεί παραγωγών. Και μιλάμε για εισαγωγές δισεκατομμυρίων τον χρόνο!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι θέλατε; Να κακοκαρδίσουμε τους εταίρους και τις εταίρες που μας δανείζουν για να μη χρεοκοπήσουμε; Διότι, αν φαλιρίσουμε, πώς θα απολαμβάνουμε μοσχαράκι κοκκινιστό, μοσχαράκι φούρνου, μοσχαράκι καπαμά, ραγκού, φρικασέ, ψητό κατσαρόλας, με μελιτζάνες, με λαχανικά, με πατάτες, βραστό και με χίλιους δύο άλλους τρόπους που μπορείς να το μαγειρέψεις, αφού οι Θεσμοί –είν’ αλήθεια– μας παρέχουν αυτή την ελευθερία !

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Άρα το πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο παρέχει στη χώρα μας και κάποιες ευχέρειες στρατηγικών επιλογών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακριβώς!… Τώρα αρχίζετε να μπαίνετε στο νόημα! Ήδη σύντομα θα εξαγγείλουμε ότι αναζητούμε ισοδύναμα σε έννοιες όπως Εθνική Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Σοσιαλισμός, συντάξεις και διάφορα τέτοια…

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Κύριε υπουργέ, δεν φοβάσθε μήπως κατηγορηθείτε ότι λέτε συνεχώς ψέματα; Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την κατηγορία;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με ισοδύναμα! ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ … ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ , ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

31- 10- 15

)

Via

Διαβάστε περισσότερα »

from PoNiRidiS http://ift.tt/20i3TiW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου