Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με την κατεδάφιση 12 κτισμάτων ξεκινά η απομάκρυνση Ρομά από το Χαλάνδρι


Με την κατεδάφιση 12 κτισμάτων ξεκινά σύμφωνα με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας η επιχείρηση απομάκρυνσης των Ρομά από τον χώρο πίσω από σταθμό του Μετρό «Νομισματοκοπείο» στο Χαλάνδρι.



Σύμφωνα…



με τον κ. Αγγελάκα, ο οποίος τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χαλανδρίου και εκπροσώπους τον Ρομά, ο καταυλισμός μετεγκατάστασης στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα είναι έτοιμος να δεχτεί τις οικογένειες των Ρομά που θα μετακινηθούν από τον παράνομο καταυλισμό.



Κατά την αποκεντρωμένη διοίκηση ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μετεστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ.



Είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, τον οποίο κάλεσα να φέρει μια έτοιμη βιώσιμη και άμεσα υλοποιήσιμη λύση, αν κι εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις για την μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή των Μεγάρων. Εφόσον αυτό δεν συμβεί εντός των επόμενων ημερών, υπάρχει ήδη ο έτοιμος καταυλισμός που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αγγελάκας.



Από την πλευρά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάνει λόγο για «ρατσιστικό κατήφορο» της κυβέρνησης και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης.



Via



Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1uWVAHG

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου