Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ύπουλα app «κατασκοπεύουν» χρήστες Android


Δημοφιλείς εφαρμογές φακού για συσκευές Android, παρακολουθούν τους χρήστες, δίνοντας πρόσβαση σε τρίτους, διαφημιστές ή κυβερνοεγκληματίες, στα προσωπικά τους δεδομένα.



Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ασφάλειας…



υπολογιστών SnoopWall, οι εφαρμογές αυτές, κατά την εγκατάστασή τους, ζητούν από τους χρήστες να συμφωνήσουν στην πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, κάτι που οι περισσότεροι συνήθως αποδέχονται.



Με τον τρόπο αυτόν όμως, διατρέχουν κινδύνους, που δεν φαντάζονται, παραχωρώντας δικαιώματα σε κυβερνήσεις, φορείς ή άλλους επί των προσωπικών τους δεδομένων.



Όπως ανέφερε ο Γκάρι Μιλίφσκι, ιδρυτής της SnoopWall και πρώην σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης σε θέματα κυβερνοάμυνας, οι αποδέκτες των δεδομένων βρίσκονται κυρίως στην Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία.



Σύμφωνα με την SnoopWall, η απεγκατάσταση των κατασκοπευτικών app δεν είναι αρκετή, οπότε απαιτείται η διαγραφή όλων των δεδομένων και η επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.



Όσον αφορά τις συσκευές iOS και Windows, η εταιρεία αναφέρει ότι οι εφαρμογές φακού σε αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα μπορούν μεν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, είναι όμως πιο δύσκολο να κρυφτούν.



Η πλήρης λίστα των εν λόγω εφαρμογών είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Snoopwall.



Πηγή: Guardian



Via



Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1ti3ige

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου