Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σημίτης - Βενιζέλος καταθέτουν στη δίκη Ακη στις 13 Μαΐου σαν ... μάρτυρες ΟΧΙ σαν κατηγορούμενοι, όπως θάπρεπε




Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκαν σήμερα στο Πεταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου, θα πρέπει να προσέλθουν και πάλι 13 Μαΐου οι Κ. Σημίτης και Ευ. Βενιζέλος, στις 20/5 Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου και στις 27 του μήνα οι πρώην αρχηγοί όπλων Αθ. Τζογάνης, Μ. Παραγιουδάκης και Γ. Ιωαννίδης. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν σήμερα στο δικαστήριο θερμή χειραψία με τον Ακη Τσοχατζόπουλο....
Τι προηγήθηκεΟι δικαστές αποδεχόμενοι το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάλεσαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του Ευάγγελο Βενιζέλο, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννο Παπαντωνίου, και τους τότε αρχηγούς των όπλων Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλη Παραγιουδάκη και Γεώργιο Ιωαννίδη.

Μια απόφαση που σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη, αφού το συγκεκριμένο αίτημα ο Ακης Τσοχατζόπουλος το είχε υποβάλλει κατ΄ επανάληψη και είχε απορριφθεί. 

Όμως ο πρώην Υπουργός επέμενε υποστηρίζοντας πως η μαρτυρία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική κι αυτό γιατί όπως δήλωσε στη Realnews της περασμένης Κυριακής ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος, «ο Κώστας Σημίτης είχε την απόλυτη και απρόσκοπτη γνώση για τα ειδικά θέματα που ερευνά το Δικαστήριο», ενώ οι υπουργοί του είναι «εφοδιασμένοι με τις ειδικές γνώσεις και εμπειρίες από το υπουργείο στο οποίο προΐσταντο και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξή της αλήθειας». 

Δυσφορία για την κλήση
Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, και οι υπουργοί της κυβέρνησής του αντιμετώπιζαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιαίτερη δυσφορία το γεγονός ότι μπαίνουν «στο κάδρο» μιας δίκης που αφορά παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα και στην οποία επ΄ουδενί δεν θα ήθελαν να εμπλακούν. 

Θα προτιμούσαν να μην εμφανιστούν. Ωστόσο γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι δυνατόν από τη στιγμή που έχουν λάβει κλήση του δικαστηρίου κι έτσι αναγκαστικά βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για πρώτη φορά όλοι μαζί μετά από αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να λέει σε συνεργάτες του πως το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει με βάση την εισήγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ως εκ τούτου, αναρωτιέται τι μπορεί να γνωρίζουν οι άλλοι για τυχόν μίζες που θα ακολουθήσουν.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η Βάσω Παπανδρέου, που θεωρεί πως ως υπουργός Ανάπτυξης τότε, προφανώς δεν μπορούσε να πει στο ΚΥΣΕΑ να μην προχωρήσει η αγορά όπλων που εισηγούνταν η στρατιωτική ηγεσία, ούτε μπορούσε να ξέρει ότι κάποιοι θα έπαιρναν μίζες. 

Σε πιο δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς ήταν ο επόμενος υπουργός Άμυνας που συνέχισε τα προγράμματα του Α. Τσοχατζόπουλου.




from ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ http://ift.tt/1GEhhDD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου