Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Είδα να πέφτουν δύο άτομα από την ανεμόσκαλα στη θάλασσα», λέει ένας διασωθείς


Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση του ενός εκ των πρώτων διασωθέντων του Norman Atlantic στην εκπομπή «Μαζί το μεσημέρι» του τοπικού σταθμού της Κέρκυρας «Corfu Channel».



Ο κ. Θανάσης Τσονάς μίλησε τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που…



έζησε από την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στο πλοίο.



Οπως είπε ταξίδευε με το μοιραίο πλοίο, μαζί με την οικογένεια του και τα δυο παιδιά του, ηλικίας 11 και 14 ετών αντίστοιχα. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Μαζί το μεσημέρι» δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από το πλοίο, ούτε βρέθηκε κάποιος από το πλήρωμα να τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν. Τυχαία βρέθηκαν από την αντίθετη πλευρά από την οποία έβγαιναν καπνοί και κοντά στη σωστική λέμβο. Ήταν μάλιστα από τους τελευταίους και τυχερούς που μπήκαν σε αυτή, διαφορετικά, με βάση τα όσα δήλωσε, θα παρέμεναν για πολλές ώρες στο πλοίο.



Η αφήγηση για τον τρόπο που ανέβηκαν από την σωστική λέμβο στο πλοίο είναι τρομακτική και θυμίζει θρίλερ. Όπως είπε ο κύριος Τσονάς, πρώτη ανέβηκε στην ανεμόσκαλα, ύψους 20 μέτρων η σύζυγος του και μετά ο πρώτος τους γιος. Ο ίδιος επιχείρησε να ακολουθήσει με τον μικρότερο γιο του, για να τον βοηθήσει στην ανάβαση. Ενώ όμως ο μικρός βρισκόταν πάνω στην ανεμόσκαλα, έσπασε το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένη η σωστική λέμβος με το πλοίο και απομακρύνθηκε.



Μετά από προσπάθεια του πληρώματος του πλοίου και των ναυαγών η λέμβος επανασυνδέθηκε με το πλοίο, ενώ ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός πως βάσει των λεγομένων του όπως ανέβαινε την ανεμόσκαλα, ο ίδιος είδε να πέφτουν στην θάλασσα, ένας άνδρας και ένα νεαρό κορίτσι.



Διαβάστε περισσότερα από το 24corfu.com εδώ



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://poniridis.blogspot.com/2014/12/blog-post_687.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου